Disney set za bojenje pijeskom u boji

Disney set za bojenje pijeskom u boji

19.00KM

  • Bez poreza: 16.24KM
  • Marka: Prado
  • Cod proizvoda: 01KUMBOYAMA
  • Dostupnost: Na stanju

DISNEY SET ZA BOJENJE PIJESKOM U BOJI

 

Artikla je orginalna igra sa licencom Disney-a

Razvija sposobnost dizajniranja, odlučivanja o skladnosti boja, koordinacije kada dijete odlučuje kojom bojom će obojiti izabranu sliku
Tokom bojenja dijete upotpunjava aktivnost pozitivno surađujući sa prijateljima
Povećava samopouzdanje kada dijete ispravno oboji sliku
Slike dolaze u tri sloja: U donjem dijelu nalazi se podloga; zadatak ove podloge je da drži slike uspravno i čvrsto. Srednji sloj je ljepljiv; omogućava da se pijesak u boji zalijepi za sliku. Na gornjem sloju s nalazi podloga žute boje koja štiti ljepljivu površinu. Na ovoj površini se crta. Izrezani su nacrtani dijelovi slike kako bi se ona mogla bojiti, prema tome slika na kartonu služi kao šablon.
 
U paketu se nalazi:
četiri slike za bojenje na pijesku dimenzija 11,75 x 16,5 cm
16 flašica pijeska u boji
4 želatina za čuvanje obojenih slika
4 stalka za slike i 1 pinceta 
 
Šta je bojenje pijeskom?
 
Bojenje pijeskom je tehnika bojenja samoljepljivih slika pijeskom u boji. Slike su posebno proizvedene kako bi se mogle bojiti pijeskom u boji. Slika izgleda kao šablon na kartonu, dijelovi se mogu vaditi jedan po jedan jer joj je nacrt izrezan.
 
Kako se radi bojenje pijeskom?
 
Sa slike se izvadi jedan jen dio pincetom koja dodje u paketu. Površina s koje je uklonjen dio slike je ljepljiva. Ljepljivu površinu pospete pijeskom željene boje. Viška pijesak se istrese, ostatak pijeska ostaje zaljepljen za površinu i na taj način ta povrčina biva obojena. Na isti način vadite ostale dijelove slike jedan po jedan i bojite pijeskom željene boje. Nastavljate bojiti  na isti način sve dok cijela površina ne bude obojena.
 
Za koju starosnu dob je namjenjena aktivnost bojenja pijeskom?
 
Bojenje pijeskom nije pogodno za djecu mlađu od 3 godine. Prema pravilu koje se mora ispoštovati kada je u pitanju pravljenje igračaka niti jedna igračka nije pogodna za djecu mlađu od 3 godine. Slike ne predstavljaju opasnost za djecu, ali pijesak u boji mogao bi biti zloupotrebljen. Osim ove grupacije nema nikakvih smetnji da ovu igru igraju djeca bilo koje starosne dobi. Ovo je proizvod koji privlači pažnju bez obzira na starosnu dob. S tim da je najzastupljenija kod djece starosne dobi od 3 - 12 godina. U tome igraju veliku ulogu slike koje su nacrtane na kartonu.
 
Da li je štetan pijesak u boji koji se koristi tokom bojenja?
 
Pijesak u boji koji se koristi tokom bojenja nije štetan. Pijesak je prirodan i organski. Pijesak koji je nastao od raznovrsnih minerala je prosijan i opran kako bi se ukonila prašina. Obojen je različitim bojama koje ne štete ljudskom zdravlju.
 
 

Napiši recenziju

Napiši recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobar
Doğrulama Kodu